Breed aanbod

Ken jezelf

Verbind verschillen

Ontdek de wereld

Hier zijn wij goed in

We zijn een dynamische school met een breed onderwijsaanbod. We bieden kwalitatief hoogwaardig onderwijs en dagen iedereen uit het beste uit zichzelf te halen. We willen dat leerlingen trots zijn om naar het Lorentz te gaan.

Waarin verschillen wij van andere scholen? We hebben extra aandacht voor bètaonderwijs (exacte vakken) en een internationale focus. Ook bieden we tweetalig onderwijs en is OPUS onze leerroute voor hoogbegaafde leerlingen. We vertellen je er graag meer over:

Bètaonderwijs

Je leert op een leuke manier over de wereld door afwisseling tussen theorie en praktijk. Je experimenteert, leert kritisch denken en kan kiezen voor het vak NLT (Natuur, Leven en Techniek). Ook mag je meedoen aan olympiades en samenwerken met wetenschappelijke instituten.

Lees meer

Internationalisering

Je ontdekt de wereld door moedig, nieuwsgierig en verantwoordelijk te zijn. Je leert anderen kennen en weet te verbinden. Je ontwikkelt voortdurend deze vaardigheden, inzichten en houdingen die nodig zijn voor wereldburgerschap.

Lees meer

Tweetalig (tto)

Engels wordt over de hele wereld gesproken. Het is een taal waarin mensen elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Tweetalig onderwijs helpt je in het communiceren op hoog niveau. Je leert wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren in een wereld die steeds internationaler wordt. Je kunt de internationale invloed zien tijdens de lessen en bij activiteiten na school.

Lees meer

OPUS

OPUS is een plek voor hoogbegaafde leerlingen. Je volgt een vwo-programma dat in vier dagen wordt gegeven, met veel informatie in korte tijd. Eén dag per week mag je zelf kiezen wat je wil leren en ontdekken. Je krijgt hulp van coaches.

Lees meer