Bring your own device

Ken jezelf

Verbind verschillen

Ontdek de wereld

Overal dezelfde laptop

Het is handig als je thuis en op school dezelfde laptop gebruikt. Dat maakt online leren nog makkelijker. Dus bring your own device! Ofwel: BYOD. Dat zorgt ervoor dat er meer mogelijk is tijdens de les. De laptop is wel een extra hulpmiddel. Boeken gebruiken we dus ook gewoon nog steeds.

In schooljaar 2024-2025 werken we met BYOD in leerjaren 1 tot en met 4. Volgend jaar doet leerjaar 5 ook mee. Een jaar later volgt de de zesde. Maar natuurlijk kan iedereen nu al zijn eigen device meenemen om daarop te werken. 

Welke laptop is goed? 

Voor online leren zijn veel laptops goed. We schrijven niet één bepaald merk of type voor. Je hebt misschien zelf al een laptop die aan de eisen voldoet. Met deze checklist kan je zien of jouw laptop geschikt is.

Huren of kopen

Wij werken samen met het bedrijf Signpost. In de webshop vind je laptops die zeer geschikt zijn voor het onderwijs op het Lorentz Lyceum. Je kunt een laptop huren of kopen. Ook is het mogelijk een bijbehorende verzekering af te sluiten. Deze folder komt van pas bij het maken van een keuze.