Loopbaanoriëntatie

Ken jezelf

Verbind verschillen

Ontdek de wereld

Het werkveld

Op het Lorentz Lyceum helpen we je bij het kiezen van profielen, vervolgopleidingen en carrièrepaden. Vanaf klas 1 tot aan het eindexamenjaar krijg je ondersteuning bij het maken van keuzes over je toekomst. Onze mentoren begeleiden dit studiekeuzeproces. De decanen helpen en staan klaar om te ondersteunen.

Klas 1 en klas 2

In klas 1 en 2 vinden we het belangrijk om jouw wereld te vergroten en te verkennen waar jouw interesses liggen. Door het programma Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) leer je jezelf beter kennen. In klas 1 en 2 loop je een dag stage met iemand die een bepaald beroep heeft. Zo krijg je al een beetje een idee wat voor werk je later kunt doen.

Klas 3

In klas 3 ligt de focus op de profielkeuze. Aan de hand van mentorlessen, een profielkeuze kick-off, een voorstelling, een informatieavond, driehoeksgesprekken en de Qompas Profielkeuze krijg jij hulp bij het maken van de profielkeuze die het beste bij jou aansluit. Ook hebben we speciale profielwijzers voor havo en vwo/gymnasium.

Klas 4, 5 en 6

Vanaf de bovenbouw ga jij je concreet oriënteren. Je verkent verschillende vervolgopleidingen en verdiept je in de bijbehorende beroepen. Je krijgt veel vrijheid om deel te nemen aan open dagen, meeloopdagen, proefstudeerdagen en stages. Verschillende onderwijsinstellingen bieden masterclasses en plusprogramma’s aan. Volg die ook!

LOB-dag

Tot slot organiseren we jaarlijks een LOB-dag. Die bestaat uit een studiemarkt, workshops en stages én een beroepenmarkt met professionals.